Succesvolle informatieavond ICT Lyceum van RSG Wolfsbos in IT Hub.

Succesvolle informatieavond ICT Lyceum van RSG Wolfsbos in IT Hub.

Wat een mooie opkomst tijdens de informatieavond van RSG Wolfsbos over ICT-onderwijs. Scholieren van groep 7 & 8 en ouders lieten zich informeren over het ICT Lyceum. Informatietechnologie is namelijk niet meer weg te denken uit onze samenleving. Oude beroepen verdwijnen en nieuwe beroepen ontstaan in een rap tempo. RSG Wolfsbos presenteerde leerlijnen, mogelijkheden en kansen en informeerde leerlingen, en ouders, die aan de vooravond staan om een weloverwogen keuze te maken voor een middelbare school. IT Hub faciliteerde de avond voor een inspirerend praktijkbeeld. Bij uitstek dé plek om business, kennis, innovatie, talent en technologie samen te laten komen.

ICT biedt nu en in de toekomst veel mogelijkheden voor een gevarieerde carrière. Wat gaan leerlingen in ICT-onderwijs precies doen? Na een korte presentatie van de teamleider ging de groep uiteen voor twee verschillende sessies. In de “Arena” van de IT Hub werd een presentatie gehouden door o.a. Ronald Eissens, Business Developer @ IT Hub, over AI en de toekomst voor IT-talent. Hij liet tijdens de presentatie zien wat tools zoals ChatGPT voor jou kunnen betekenen. De tweede sessie werd gehouden in een ruimte op de bovenverdieping waar docenten en leerlingen van RSG Wolfsbos een interactieve sessie over VR en games presenteerde. Naast informatief was de avond ook zeer vermakelijk met dank aan de leerlingen en docenten van RSG Wolfsbos.

De reacties waren zeer positief en geïnteresseerde leerlingen en ouders gingen met veel inspiratie naar huis. Kortom, een mooie avond waar jong talent, onderwijs en business samenkwamen. 

Voor meer informatie over RSG Wolfsbos klik hier.